Kuvarska kapa na Davis kupu

Ako ste gledali reportažu Radio Televizije Srbije o slavlju povodom osvajanja Davis kupa, mogli ste da vidite dečka koji je davao intervju sa našom kuvarskom kapom na glavi.
Drago nam je što su naše kape toliko dobre da se u njima i proslavlja i ovaj fantasičan uspeh naših tenisera.

Pekarske uniforme Beograd

U Srbiji je registrovano oko 2.700 pekara, dok samo 50 ima industrijsku proizvodnju. Da bi hleb što duže ostao svež, neki proizvođači upotrebljaju i nedozvoljene dodatke, pa su inspektori krenuli u vanredne kontrole. 
Pekarske kecelje Najkvalitetnije pekarske uniforme. Prezentacija uniformi kod Vas. Samo poručite.
Svaki stanovnik Srbije godišnje pojede gotovo 106 kilograma hleba, tri puta više od evropskih potrošača. Pekari se praktično utrkuju ko će da proizvede više specijalnih vrsta hleba i peciva, a cena značajno varira. Da bi hleb što duže ostao svež, neki proizvođači upotrebljaju i nedozvoljene dodatke.
U Srbiji je registrovano oko 2.700 pekara, a tek oko 50 pekara ima industrijsku proizvodnju. Poljoprivredna inspekcija redovno kontroliše proizvodnju hleba, a nedavno je zabranila rad jednog proizvođača, jer je u hlebu nađen aditiv, odnosno konzervans koji može da šteti zdravlju potrošača.
Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede objašnjava da se radi o konzervansu E-223, koji po pravilniku nije dozvoljen da se koristi u pekarskoj industriji.
U pekarskoj industriji dozvoljena je upotreba tridesetak aditiva. Međutim, konzervans E-223 koji sadrži sulfite vezuje vitamin B-1 i smanjuje njegovu iskoristljivost u organizmu.
Sulfiti kod preosetljivih osoba mogu da izazovu bronhospalizam ili čak da prouzrokuju asmatični napad.
Poljoprivredni inspektori krenuli su u vanrednu kontrolu većih proizvođača hleba i peciva, kako bi proverili da li i u drugim sirovinama koje se koriste u proizvodnji te namirnice ima nedozvoljenih aditiva.